Comunicat de presă

Institutul Național de Hematologie Transfuzională “Prof. Dr. C. T. Nicolau” și Federația Națională a Părinților – Edupart au semnat un protocol de colaborare privind diseminarea informațiilor specifice actului de donare de sânge și plasmă.
21.04.2022

Institutul Național de Hematologie Transfuzională “Prof. Dr. C. T. Nicolau” și Federația Națională a Părinților – Edupart au semnat un protocol de colaborare privind diseminarea informațiilor specifice actului de donare de sânge și plasmă, scopul acestuia fiind constientizarea nevoii vitale de sânge și plasmă și creșterea numărului donatorilor de sânge și plasmă prin efectuarea unor demersuri reciproce între părți, cu precădere în rândul copiilor și adolescenților în vederea pregătirii generațiilor viitoare de donatori, informați și pregătiți sa răspundă acestui act voluntar, anonim și neremunerat , în mod programat. Totodata, cele două părți semnatare vor colabora în vederea realizării unor materiale de informare adaptate vârstei publicului țintă din mediul școlar preuniversitar, cu rol educativ în scopul formării comportamentelor sociale dezirabile.
Întelegând nevoia permanentă de sânge și componente sanguine, organizațiile semnatare și-au asumat să promoveze actul de donare în mod creativ, la nivelul întregii țări, atât în rândul membrilor lor, cât și în raport cu terții, persoane fizice sau juridice.

Institutul Național de Hematologie Transfuzională “Prof. Dr. C. T. Nicolau”
Director general
dr. Violeta Oancea