Cel mai mare noroc – VIAȚA

Comunicat de presă: 21 noiembrie 2022

C.N. ”Loteria Română” S.A. în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C.T. Nicolau” desfășoară o campanie de informare și promovare a importanței donării benevole de sânge.

Parteneriatul încheiat între C.N. ”Loteria Română” S.A. și Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C.T. Nicolau” are drept scop derularea unei campanii care să vină în sprijinul creșterii numărului donatorilor de sânge, prin informarea și promovarea necesității donării benevole de sânge.

“Nevoia de sânge este o realitate cunoscută care nu poate fi ignorată. Loteria Română se alătură prin această campanie tuturor celor care înțeleg importanța donării de sânge pentru salvarea altor vieți, care este mai mult decât un gest, este totul pentru semenii noștri.” – Ionuț-Valeriu Andrei, Director General C.N. “Loteria Română” S.A.

Sângele donat poate trata în fiecare an un milion de pacienți. În România, colectarea de sânge care să asigure autosuficiența este o problemă de actualitate permanentă. La nivel național numărul de donatori este încă foarte redus în comparație cu statisticile europene care arată că 2,5% din populația cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani ar putea asigura autosuficiența dacă ar dona în mod regulat.

“Din inimă pentru oameni, donăm sânge!” este mesajul transmis de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C.T. Nicolau” în toate campaniile de promovare a donării voluntare de sânge, pentru a facilita conștientizarea importanței gestului de donare de sânge la nivel individual și pentru a sublinia valoarea contribuției fiecărei donări la susținerea calității vieții pacienților care au nevoie și așteaptă suportul semenilor lor.   

„Este nevoie de intensificarea comunicării către public pentru a face cunoscute presiunile cu care sistemul de transfuzie se confruntă în asigurarea suficienței rezervelor de sânge dar și a rolului pe care sângele îl are în tratamentul pacienților transfuzabili, atât în cadrul intervențiilor chirurgicale precum și pentru tratarea diferitelor boli care necesită transfuzii frecvente.”  – Tania Mihalcia, Director General Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C.T. Nicolau”

Sănătatea reprezintă o prioritate pentru orice națiune. Loteria Română are o tradiție de peste 116 ani în susținerea proiectelor de interes public național și s-a implicat activ, de-a lungul timpului, în proiecte de responsabilitate socială din diverse domenii de importanță pentru societatea românească.